Κέντρο Υποστήριξης Scribo.gr

Ερωτήσεις ανά υπηρεσία

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξεις είναι αν το μικρόφωνό σου είναι συνδεδεμένο σωστά και ανοιχτό. Το μικρόφωνο πρέπει να μπει στη ροζ υποδοχή και τα ηχεία ΄΄η ακουστικά στην πράσινη.

Αν εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα, όταν καλέσεις κάποιον κάνε κλικ στο μικρό κάτω βελάκι κάτω από το χρόνο ομιλίας και επέλεξε Ρυθμίσεις Ήχου. Αν δεν είσαι σε κλήση πάτα εργαλεία -> Επιλογές -> Ρυθμίσεις ήχου

Κάτω από το μικρόφωνο βρες τον πράσινο δείκτη έντασης και κάνει λίγο θόρυβο. Αν ανάψει και κινείται τότε το μικρόφωνο λειτουργεί σωστά. Απλά προσάρμοσε την ένταση του μικροφώνου μετακινώντας τον δείκτη.

Αν δεν κινείται ο δείκτης επέλεξε μια άλλη συσκευή από τη λίστα. Αν πάλι δε δουλεύει επέλεξε άλλη συσκευή.

Εγκατέστησε το πρόγραμμα από εδώ και φτιάξε ένα λογαριασμό μέσα από τον οποίο θα μπορείς να συνδεθείς και να βρεις τους φίλους σου με τους οποίους θα επικοινωνήσεις.

Ο πιο εύκολος και ευέλικτος τρόπος είναι με το ροδάκι του υπολογιστή.

Όταν είσαι στην επιφάνεια εργασίας πάτα Ctrl και κούνα το ροδάκι του ποντικιού μικραίνοντας ή μεγαλώνοντας τα εικονίδια όσο θέλεις.

Μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση του δείκτη του ποντικιού και να ενεργοποιήσετε άλλες δυνατότητες που μπορούν να διευκολύνουν τη χρήση του ποντικιού σας.

Μπορείτε να προσαρμόσετε αυτές τις ρυθμίσεις από τη σελίδα Κάντε το ποντίκι πιο εύχρηστο στο Κέντρο Διευκόλυνσης πρόσβασης.

 1. Ανοίξτε τη σελίδα Κάντε το ποντίκι πιο εύχρηστο κάνοντας κλικ στο κουμπί ΈναρξηΕικόνα του κουμπιού "Έναρξη" και στις επιλογές Πίνακας ΕλέγχουΔιευκόλυνση πρόσβασης και Κέντρο διευκόλυνσης πρόσβασης και στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στην επιλογή Κάντε το ποντίκι πιο εύχρηστο.

 2. Κάντε τις επιλογές που θέλετε να χρησιμοποιήσετε:

  • Αλλάξτε το χρώμα και το μέγεθος των δεικτών του ποντικιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις επιλογές για να μεγεθύνετε τον δείκτη του ποντικιού ή να αλλάξετε το μέγεθος προκειμένου να το βλέπετε πιο εύκολα.

  • Ενεργοποιήστε τα πλήκτρα του ποντικιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή για να ελέγξετε την κίνηση του δείκτη του ποντικιού, χρησιμοποιώντας το αριθμητικό πληκτρολόγιο.

  • Ενεργοποιήστε ένα παράθυρο με κατάδειξή του με το ποντίκι. Αυτή η επιλογή καθιστά πιο εύκολη την επιλογή και ενεργοποίηση παραθύρων επιτρέποντάς σας να επιλέξετε ένα παράθυρο τοποθετώντας τον δείκτη του ποντικιού πάνω του αντί να το επιλέξετε κάνοντας κλικ.

  • Αποτρέψτε την αυτόματη διάταξη των παραθύρων όταν τα μετακινείτε στην άκρη της οθόνης. Αυτή η επιλογή εμποδίζει την αυτόματη αλλαγή μεγέθους και την αγκύρωση των παραθύρων στα άκρα της οθόνης όταν τα μετακινείτε προς τα εκεί.

Εάν ο υπολογιστής μολυνθεί από ιό, θα θέλετε να τον αφαιρέσετε όσο το δυνατό γρηγορότερα. Ένας γρήγορος τρόπος να ελέγχετε για ιούς είναι η χρήση ενός ηλεκτρονικού προγράμματος σάρωσης, όπως είναι το Πρόγραμμα σάρωσης ασφαλείας της Microsoft. Αυτό το πρόγραμμα σάρωσης είναι μια δωρεάν ηλεκτρονική υπηρεσία που σας βοηθά να εντοπίζετε και να αφαιρείτε ιούς, να πραγματοποιείτε εκκαθάριση του σκληρού σας δίσκου και, γενικότερα, να βελτιώνετε την απόδοση του υπολογιστή σας.

Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν ο υπολογιστής σας έχει κάποιον ιό, ανατρέξτε στο θέμα Πώς μπορώ να ξέρω εάν ο υπολογιστής μου έχει ιό; για να ελέγξετε εάν υπάρχουν κάποια ενδεικτικά σημάδια. Για να δοκιμάσετε ένα διαφορετικό ηλεκτρονικό πρόγραμμα σάρωσης, ακολουθήστε τις συνδέσεις σε άλλες εταιρίες που παρέχουν αυτά τα προγράμματα στην ιστοσελίδαΥπηρεσίες παροχής λογισμικού ασφαλείας των Windows.

Εάν έχετε δυνατότητα σύνδεσης στο Internet

Εάν έχετε δυνατότητα πρόσβασης σε μια τοποθεσία Web με τη βοήθεια του προγράμματος περιήγησης στο Web που χρησιμοποιείτε, εκτελέστε μια ηλεκτρονική σάρωση.

Για να εκτελέσετε το Πρόγραμμα σάρωσης ασφαλείας της Microsoft

 1. Μεταβείτε στην ιστοσελίδα του Microsoft Προγράμματος σάρωσης ασφαλείας της για να πραγματοποιήσετε λήψη του προγράμματος σάρωσης.

 2. Κάντε κλικ στη σύνδεση Άμεση λήψη και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.

Εάν δεν έχετε δυνατότητα σύνδεσης στο Internet

Εάν δεν έχετε δυνατότητα πρόσβασης στο Πρόγραμμα σάρωσης ασφαλείας της Microsoft μέσω Internet, δοκιμάστε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας σε ασφαλή λειτουργία έχοντας ενεργοποιημένη τη δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυο.

Για επανεκκίνηση σε Ασφαλή λειτουργία με ενεργοποιημένη τη δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυο

 1. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

 2. Όταν εμφανιστεί το λογότυπο του κατασκευαστή του υπολογιστή, πιέστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο F8.

 3. Στην οθόνη Επιλογές εκκίνησης για προχωρημένους, χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα με τα βέλη για να επισημάνετε την επιλογή Ασφαλής λειτουργία με υποστήριξη δικτύου και, στη συνέχεια, πιέστε το πλήκτρο Enter.

 4. Συνδεθείτε στον υπολογιστή σας με λογαριασμό χρήστη, ο οποίος διαθέτει δικαιώματα διαχειριστή.

 5. Ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα για να εκτελέσετε το Πρόγραμμα σάρωσης ασφαλείας της Microsoft.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες λειτουργίες εκκίνησης, ανατρέξτε στην ενότητα Εκκίνηση του υπολογιστή σε ασφαλή λειτουργία.

Εάν εξακολουθεί να μην είναι δυνατή η πρόσβαση στο Internet μετά από επανεκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία, δοκιμάστε να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης του Internet Explorer. Τα παρακάτω βήματα επαναφέρουν τις ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης στο‌ μητρώο των Windows ώστε να έχετε ξανά δυνατότητα πρόσβασης στο Internet.

Για επαναφορά των ρυθμίσεων διακομιστή μεσολάβησης του Internet Explorer

 1. Στα Windows 7, κάντε κλικ στο κουμπί ΈναρξηΕικόνα του κουμπιού "Έναρξη". Στο πλαίσιο αναζήτησης, πληκτρολογήστε εκτέλεση και, στη συνέχεια, στη λίστα αποτελεσμάτων, κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση.

  -ή-

  Στα Windows Vista, κάντε κλικ στο κουμπί ΈναρξηΕικόνα του κουμπιού "Έναρξη" και, στη συνέχεια, επιλέξτε Εκτέλεση.

  -ή-

  Στα Windows XP, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και, στη συνέχεια, επιλέξτε Εκτέλεση.

 2. Αντιγράψτε και επικολλήστε ή πληκτρολογήστε το παρακάτω κείμενο στο πλαίσιο Άνοιγμα του παραθύρου διαλόγουΕκτέλεση:

  reg add "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings" /v ProxyEnable /t REG_DWORD /d 0 /f

 3. Κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.

 4. Στα Windows 7, κάντε κλικ στο κουμπί ΈναρξηΕικόνα του κουμπιού "Έναρξη". Στο πλαίσιο αναζήτησης, πληκτρολογήστε εκτέλεση και, στη συνέχεια, στη λίστα αποτελεσμάτων, κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση.

  -ή-

  Στα Windows Vista, κάντε κλικ στο κουμπί ΈναρξηΕικόνα του κουμπιού "Έναρξη" και, στη συνέχεια, επιλέξτε Εκτέλεση.

  -ή-

  Στα Windows XP, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και, στη συνέχεια, επιλέξτε Εκτέλεση.

 5. Αντιγράψτε και επικολλήστε ή πληκτρολογήστε το παρακάτω κείμενο στο πλαίσιο Άνοιγμα του παραθύρου διαλόγουΕκτέλεση:

  reg delete "HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings" /v ProxyServer /f

 6. Κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.

Επανεκκινήστε τον Internet Explorer και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω για να εκτελέσετε το πρόγραμμα σάρωσης.

Μη αυτόματη αφαίρεση ιού

Μερικές φορές ο ιός πρέπει να αφαιρεθεί με μη αυτόματο τρόπο. Αυτό μπορεί να είναι μια τεχνική διαδικασία, την οποία πρέπει να ακολουθήσετε εάν έχετε εμπειρία με το μητρώο των Windows και γνωρίζετε πώς να εμφανίζετε και να διαγράφετε αρχεία συστήματος και προγραμμάτων στα Windows.

Αρχικά, εντοπίστε τον ιό με βάση το όνομά του εκτελώντας ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Εάν δεν διαθέτετε πρόγραμμα προστασίας από ιούς ή εάν το πρόγραμμά σας δεν εντοπίζει τον ιό, μπορεί να έχετε τη δυνατότητα να αναγνωρίσετε τον ιό αναζητώντας στοιχεία για τη συμπεριφορά του. Καταγράψτε το κείμενο των μηνυμάτων που προβάλλονται από τον ιό ή, αν λάβατε τον ιό μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καταγράψτε τη γραμμή θέματος ή το όνομα του συνημμένου αρχείου του μηνύματος. Στη συνέχεια, πραγματοποιήστε αναζήτηση στην τοποθεσία Web της εταιρείας παροχής του λογισμικού προστασίας για αναφορές στα συγκεκριμένα στοιχεία που καταγράψατε ώστε να βρείτε το όνομα του ιού και οδηγίες για την αφαίρεσή του.

Αποκατάσταση και πρόληψη

Αφού αφαιρεθεί ο ιός, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε εκ νέου κάποιο λογισμικό ή να επαναφέρετε τις πληροφορίες που χάσατε. Η τακτική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε απώλειες δεδομένων σε περίπτωση νέας μόλυνσης του υπολογιστή σας. Εάν δεν κρατούσατε αντίγραφα ασφαλείας στο παρελθόν, συνιστάται να ξεκινήσετε από τώρα.

Για να μάθετε πώς να συμβάλλετε στην προστασία του υπολογιστή σας από ιούς μελλοντικά, ανατρέξτε στο θέμα Πώς μπορώ να προστατέψω τον υπολογιστή μου από ιούς;

Αν μετά την αναβάθμιση που κάνατε σε Windows 10, δε μπορείτε να στείλετε email με κωδικό σφάλματος "0x800CCC13" ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το επιλύσετε.

Σημείωση: Η διαδικασία θα πρέπει να γίνει είτε από τον τεχνικό σας είτε από κάποιον ο οποίος έχει τις απαιτούμενες γνώσεις πάνω στο θέμα.

1. Από την επιλογή "Έναρξη" στον υπολογιστή σας,θα γράψετε στην αναζήτηση "cmd" όπως φαίνεται παρακάτω:

Δείτε τα επόμενα βήματα κάνοντας κλικ εδώ.

Αν ο υπολογιστής ανάβει ( δεν έχουμε εικόνα στην οθόνη ) και μετά από λίγο ξανασβήνει μόνος του, 99% το πρόβλημα είναι η υπερθέρμανση του επεξεργαστή.

Είτε έχει πιάσει πολλή σκόνη ο ανεμιστήρας, είτε έχει χαλάσει εντελώς, είτε έχει ξεραθεί η θερμική αλοιφή μεταξύ ψύκτρας και επεξεργαστή.

Σε αυτή την περίπτωση, ο καθαρισμός της ψύκτρας, η αλλαγή ψύκτρας και η εφαρμογή νέας θερμικής αλοιφής θα λύσει το πρόβλημά μας. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Για να δημιουργήσετε μια νέα σελίδα μεταφερθείτε στη Δημιουργία Σελίδων του Facebook. Επιλέξτε το είδος της σελίδας που θέλετε να δημιουργήσετε και συμπληρώστε τα στοιχεία που θα σας ζητηθούν. Στη συνεχεια ακουλουθήστε τα βήματα που εμφανίζονται σταδιακά για να προσθέσετε την εικόνα προφίλ της σελίδας σας καθώς και πληροφορίες σχετικά με αυτήν.

Μέσα από τη σελίδα σας επιλέξτε "Επεξεργασία Σελίδας” και στη συνέχεια κάντε κλικ στο "Διαχείριση Δικαιωμάτων” από το drop down menu που εμφανίζεται. Επιλέξτε "Οριστική Διαγραφή Σελίδας” για να διαγράψετε τη σελίδα σας οριστικά.

Αφενός γιατί εξασφαλίζουν την αδιάλειπτη λειτουργία του συστήματος σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, αφετέρου για την προστασία των σκληρών δίσκων που είναι ευάλωτοι στις απότομες αυξομειώσεις τάσης.

Εάν οι κάμερες καταγράφουν αποκλειστικά δικό σας ιδιωτικό χώρο, τότε δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα, οπότε και δεν έχετε τις σχετικές υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή. Ωστόσο, σημειώνεται ότι απαγορεύεται να λαμβάνετε εικόνα από εξωτερικό δημόσιο χώρο (π.χ. δρόμο ή πεζοδρόμιο), καθώς και από γειτονικά κτίρια (βλ. και άρθρο 3 της οδηγίας 1/2011). Προσοχή! Κάθε άλλη μη οικιακή χρήση του καταγεγραμμένου υλικού, εκτός της διαβίβασής του στις αρμόδιες αρχές (π.χ. Αστυνομία, Δικαστήρια), σε περίπτωση συμβάντος, συνεπάγεται εφαρμογή τη νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και κατ’ αρχήν δεν επιτρέπεται.

Λήψη εικόνας από παράπλευρες οδούς ή πεζοδρόμια μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, δηλαδή όταν πρόκειται για χώρο όπου έχουν προηγηθεί επικίνδυνες επιθέσεις κατά της ζωής και της περιουσίας και υπάρχουν πλέον δικαιολογημένες υπόνοιες ότι ενδέχεται να πραγματοποιηθούν και άλλες. Στις περιπτώσεις αυτές η λήψη πρέπει να περιορίζεται στον απολύτως απαραίτητο παράπλευρο χώρο – βλ. άρθρο 6 της οδηγίας 1/2011. Επιπλέον, στην περίπτωση αυτή, θεωρείστε υπεύθυνος επεξεργασίας, συνεπώς, ως προς τις εξωτερικές κάμερες έχετε όλες τις σχετικές υποχρεώσεις (π.χ. πινακίδα ενημέρωσης, ικανοποίηση δικαιωμάτων πρόσβασης και αντίρρησης).

Μπορείτε να τοποθετήσετε κάμερες σε σημεία εισόδου/εξόδου (χωρίς όμως να λαμβάνετε εικόνα από δημόσιο χώρο), στα ταμεία και χώρους φύλαξης χρημάτων, σε αποθήκες εμπορευμάτων, καθώς και σε χώρους στάθμευσης και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Για καταστήματα πολύ μεγάλης έκτασης ή που διακινούνται εμπορεύματα μεγάλης αξίας μπορούν να τοποθετηθούν κάμερες και σε χώρους όπου κινούνται πελάτες, εφόσον αυτό κρίνεται απολύτως απαραίτητο. Σε αυτή την περίπτωση, η γωνία λήψης πρέπει να είναι τέτοια ώστε να εστιάζει όσο λιγότερο γίνεται σε πρόσωπα, καθώς και να προτιμώνται λήψεις όσο το δυνατόν ευρύτερης οπτικής γωνίας. (βλ. και άρθρο 19 της οδηγίας 1/2011).

Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται να τοποθετήσετε κάμερες σε χώρους που εργάζεται προσωπικό και δεν έχουν πρόσβαση οι πελάτες ή σε γραφεία εργαζομένων (βλ. και άρθρο 7 της οδηγίας 1/2011).

Ισχύουν τα ίδια με όσα αναφέρονται στην ανωτέρω ερώτηση. Ιδιαίτερα, ωστόσο, επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπεται να καταγράφετε χώρους συνεστίασης ή αναψυχής/διασκέδασης (τραπέζια, καθίσματα, πίστα). Αναφορικά με το μπαρ, κάμερα επιτρέπεται μόνο πάνω από το ταμείο και να εστιάζει σε αυτό. Επίσης απαγορεύεται η τοποθέτηση καμερών στην κουζίνα ή άλλους χώρους που κινούνται μόνο εργαζόμενοι (βλ. και άρθρο 19 της οδηγίας 1/2011).

Τα δεδομένα πρέπει να τηρούνται για το μικρότερο δυνατό χρόνο. Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται να τηρούνται για διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών, εκτός από εξαιρέσεις.

Ειδικά για πολυκατοικίες, πρέπει να τηρούνται το πολύ μέχρι 48 ώρες, ενώ για σχολικά συγκροτήματα κ.λπ. μέχρι την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Οι τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μπορούν να τα τηρούν μέχρι 45 ημέρες.

Ο χρόνος τήρησης μπορεί να παραταθεί εφόσον υπάρξει κάποιο συμβάν και το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο. (βλ. άρθρο 8 της οδηγίας 1/2011 για αναλυτικότερη περιγραφή, καθώς και το αντίστοιχο άρθρο του Ειδικού Μέρους της οδηγίας ανάλογα με την κατηγορία του υπευθύνου επεξεργασίας).

Το domain name είναι το πρώτο βήμα για να αποκτήσετε online παρουσία!

Η κατοχύρωση του κατάλληλου για εσάς ή για την επιχείρησή σας domain, μπορεί να βοηθήσει στην πορεία του site σας στο διαδίκτυο και να ενδυναμώσει το brand σας!

Μη ξεχνάτε ότι το domain σας αποτελεί την online ταυτότητά σας στο διαδίκτυο και το όνομα με το οποίο θα σας αναζητούν οι χρήστες ή πελάτες της ιστοσελίδας σας. Αποκτήστε και εσείς τo δικό σας Domain στη Scribo.gr

Εντός μιας εργάσιμης ημέρας από την κοινοποίηση των στοιχείων της Δήλωσης Καταχώρησης στο Μητρώο, ο Καταχωρητής υποχρεούται να σας δώσει αποδεικτικό κατάθεσης της Δήλωσης Καταχώρησης στο οποίο αναγράφεται το domain name με κατάληξη .gr ή .ελ που έχει δηλωθεί, το Όνομα σας, τον αριθμό πρωτοκόλλου, την ημερομηνία, την ώρα και το λεπτό της ώρας, υποβολής της Δήλωσης Καταχώρησης, όπως αυτά εστάλησαν από το Μητρώο.

Πληρωμές με κάρτα

e-support

Δεν απαιτείται εγκατάσταση από την πλευρά του πελάτη

Free download

Ανακύκλωση Συσκευών

Ανακύκλωση Συσκευών

 


Δωρεάν

Αποστολή σε όλη την Ελλάδα

 

 

Καλέστε μας 

να κουβεντιάσουμε μια λύση στα μέτρα σας στο 2610 207 209

 

Copyright © 2004 - 2019 - All Rights Reserved - Web design by Scribo.gr